Зробимо Україну чистою!
01.04.2012 22:59
logo_color

28 квітня 2012 року більше 10 місць по всій області будуть прибиратися одночасно більш ніж 1000 волонтерами.

 

28 квітня 2012 року пройде масштабна акція "Зробимо Україну чистою! 2012" зі створення чистоти у місцях відпочинку та з прибирання несанкціонованих звалищ по всій Україні!

В Одеській області будуть прибиратися місця відпочинку за Одесою: Куяльницький лиман, Хаджибейський лиман, одеські склони, а також інші місця в усіх районах міста.

Наразі зареєстровано вже більше 1000 волонтерів, які збираються прийняти участь в Одесі.

Головна мета "Зробимо Україну чистою! 2012": щоб 100 000 чоловік з усієї України вийшли на акцію і власним прикладом показали, що варто брати і робити свою країну кращою.

Громадська ініціатива “Зробимо Україну чистою!” хоче вирішити цю проблему шляхом спільних дій разом з усіма українцями.

– Ми маємо залучити якомога більше людей до прибирання засмічених територій!

Кожен, хто хоч раз прибирав парк від сміття, вже ніколи не кине навіть недопалок повз урну! І друзі більшості цих людей перестануть смітити у їх присутності.

Так здійснюються зміни – власним прикладом, від друга до друга.

Як визначаються місця для прибирання сміття:

- Ми обираємо ті місця, які часто бачить велика кількість людей, і які тривалий час дуже засмічені та які не прибираються комунальниками.

А що далі:

- Ми збираємося на місцях прибирання залишити згадку про себе не у вигляді сміття, як це зазвичай роблять, а у вигляді нагадування, що тут було прибрано – каже координатор акції в Одеській області Дяченко Юрій.

Довідково: акція «Зробимо Україну чистою» проводилася в Одеській області вперше 16 квітня 2011 р. В акції прийняло участь більше 500 волонтерів, загалом прибиралося 15 місць, 5 з яких також і у м. Татарбунари Одеської області. Були вивезені на переробку 1500 мішків пластику, скла, алюмінію та ще декілька сотень тон сміття самоскидами! Загалом в Україні в акції «Зробимо Україну чистою» прийняло участь більше 50 міст та 20 000 волонтерів.

Контакти: Дяченко Юрій, 093 913-43-89

http://letsdoit.org.ua/